Spring naar de content

TON steelt van DAG en NRC

Bij Trots op Nederland maken ze ook een webkrant, de Krant voor de rest van Nederland. En zoals het hoort bij een krant staan er ook foto’s bij de artikelen. Daar moet voor betaald worden – en dat doet de partij van Rita Verdonk niet. Sterker: een ex-webredacteur van ex-dagblad DAG, zag zijn eigen creatie terug op Rita’s site.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Ik kwam tijdens rondzwervingen op de site van TON erachter dat Rita mijn lelijke, edoch treffende creatie heeft gejat,” zegt de ex-redacteur. In 2008 maakte hij de volgende collage bij een artikel over Icesave. Een creatieveling bij de website van TON plaatste eerder deze maand hetzelfde beeld bij een artikel over Nout Wellink.

Volgens de ex-redacteur is het jatwerk van de TON-site structureel. Het kostte hem niet veel moeite om nog drie voorbeelden te vinden. Zo haalde Rita’s webmaster dit beeld van de site van NRC, deze zwerver ook en zelfs dit plaatje is gekopieerd.

Voor de volledigheid: bovenstaande collage is gemaakt door… Sargasso!

Onderwerpen