Spring naar de content

Geen excuses vanwege onjuist beeld Goudse relmarokkanen

Gouda, internationaal bekend vanwege de heerlijke kaas, nationaal berucht vanwege Marokkanenproblematiek. Zorgde de lokale reljeugd van veelal Noord-Afrikaanse origine twee jaar geleden dat de bussen niet meer zo frequent reden, dit jaar gaven zij een volledig nieuwe interpretatie aan sneeuwpret  door gewapend met sneeuwballen Gouwenaren te beroven. En om eventuele nieuwjaarsoverlast tot een minimum te beperken, werden de hangjongeren afgekocht, roeptoeterde Laura Werger de lijsttrekker van de VVD Gouda. Achteraf bleek dat de feiten toch iets anders lagen: het geld ging niet naar de overlastgevers. Bijna alle andere Goudse partijen eisen nu excuses. Maar die krijgen ze niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Mevrouw Werger, heeft u reeds excuses gemaakt aan Gouda Positief, GroenLinks, D66, PvdA, CDA en de ChristenUnie?
“Nee, waarom?

U hebt eenzijdig informatie naar De Telegraaf  toegespeeld. Ziet u dit niet als een faux pas?
“Nee, de VVD Gouda staat nog steeds achter het standpunt wat op de website staat ten opzichte van het verlenen van deze subsidie. De gemeente en de jongens hebben zelf ook bevestigd dat het gebeurd is. Daarnaast hebben zij zelf in een debatavond met Fred Teeven duidelijk de link gelegd van wat had je dan gewild? Geld uittrekken voor de ME en de politie of een feestje om het rustig te houden?”

U begrijpt dus niets van hun gezamenlijke actie.
“Natuurlijk begrijp ik dat wel. Er wordt mij het verwijt gemaakt dat ik iets via de pers speel en vervolgens doen zij exact hetzelfde met elkaar. Dat is net zo goed een verkiezingsstunt van hun kant als ze mij vertellen dat ik een verkiezingsstunt heb gedaan. Ik pieker er dus niet over dat ik mijn excuses aan te bieden voor het feit dat we de waarheid vertellen. Het is bevestigd aan alle kanten. Door die jongens zelf ook.”