Spring naar de content

Goed zo, Aleid!

Weet u het nog, de kwestie vorig jaar rondom de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen (PvdA)? Een gehele kranteneditie ging onder druk van de sociaal-democratische burgervader in de shredder en bij het AD moesten een hoofdredacteur op lemen voeten én een kordate verslaggever het veld ruimen. Maar er is inmiddels goed nieuws te melden. Sinds Wolfsen weet dat de media hem nauwlettend in het oog houden gaat hij zorgvuldiger met zijn bonnetjes om.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het gehele college declareerde in 2009 maar liefst 46.000 euro minder dan in 2008 toen de teller nog op 92.575,81 bleef staan. Dat blijkt uit onderzoek van Ons Utrecht, de krant die onder druk van Wolfsen tienduizenden exemplaren voortijdig bij de oud papierboer mocht achterlaten.

Hoe dan ook, forse bedragen aan eten en drinken worden niet meer gedeclareerd. Een aantal dure dienstreizen naar onder meer China die in 2008 plaatsvonden, zijn in 2009 niet gemaakt. De hand op de knip luidt het motto in Utrecht en zo hoort het ook! Want we moeten volgend jaar 35 miljard euro met z’n allen gaan bezuinigen en het is mooi dat de Utrechtse PvdA-burgemeester hier het voortouw in neemt.

De krant vraagt zich wel af waarom Wolfsen pas op 15 juni 2009 [[popup file=”2010-03/factuurwolfsentapijt-1.jpg” description=”deze factuur” align=”inline” ]] declareerde. “Dat was tenslotte na uw befaamde radioptreden op Radio 1 waar u verkondigde dat “In Utrecht wordt keurig en gewetensvol door het college gedeclareerd en verstandige journalisten snappen dat meteen.”

Verder kunnen de Utrechtse burgers Wolfsen feliciteren. Er is declareren en keurig declareren. Sinds 2009 doet hij het tweede.

Onderwerpen