Spring naar de content

Update: Agnes Kant stopt als lijsttrekker na demonisering door NOS

UPDATE – Agnes Kant heeft net bekend gemaakt geen lijstrekker meer te zijn. De SP zal later beslissen wie de nieuwe lijsttrekker zal worden. Morgen om 17.00 uur kiezen de socialisten een nieuwe fractievoorzitter. De naam van SP-Kamerlid Emile Roemer zingt aanhoudend rond op het Binnenhof.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

UPDATE 2 – Zoals HP/De Tijd al voorspelde is Emile Roemer de nieuwe fractievoorzitter geworden. Daarnaast heeft de NOS haar fout ingezien.

Agnes Kant lag al knock-out in de hoek en kreeg vanochtend een trap na van SP-partijsecretaris Hans van Heijningen. Hij liet weten boos te zijn op Agnes Kant. Tijdens het EénVandaag-debat eerder deze week noemde zij Geert Wilders een ‘bedreiging’ voor de Nederlandse samenleving. Volgens de NOS haalde ze er vervolgens de Tweede Wereldoorlog bij om haar punt kracht bij te zetten. Dom, vond Van Heijningen. Maar wat blijkt nu: de NOS heeft de WOII-quote woord voor woord, letter voor letter, verzonnen.

Laten we eerst eens kijken wat de NOS erover [[popup file=”2010-03/kant_woii.jpg” description=”zei” align=”inline” ]].

Hans van Heijningen zei daar vanochtend over op Radio 1: “Ik denk dat de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse en Europese geschiedenis een volstrekt uniek fenomeen  is. Dan hoef je absoluut niet terug naar de jaren dertig om op dat punt naar de mensen toe duidelijk te maken dat we helemaal niets te winnen hebben bij zo’n politiek van het zaaien van verdeeldheid tussen bevolikingsgroepen.”

“Van de periode in de jaren dertig weten we wat daarvan kan komen.” Tjongejonge, dat kan je toch niet zeggen? Klopt, dat kan je ook helemaal niet zeggen. Sterker nog, Agnes Kant heeft het ook helemaal niet gezegd. De NOS heeft deze quote woord voor woord, letter voor letter, verzonnen. Want wat zei Kant tijdens het EénVandaag-debat?

“En zondebokken zoeken vergroot de maatschappelijke problemen. Heeft de geschiedenis uitgewezen, is levensgevaarlijk.”

Ze zijn lekker bezig daar bij de NOS. Wat een naar rechts demoniserend medium is het toch ook.

Het EénVandaag-debat kunt u hier terugzien. Agnes Kant doet haar uitspraak vanaf de 49ste minuut.