Spring naar de content

‘PVV-stemmers zijn domme mensen’

In Almere wonen zo’n 30.000 domme mensen. Aldus Rutger van Santen, journalist en voormalig Binnenhofverslaggever van de Wereldomroep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Over PVV-stemmers zei Van Santen vanochtend op Radio 1: “Een politicus durft dat nooit te zeggen – en dat snap ik ook wel. Een groot gedeelte van het electoraat van de PVV zijn tamelijk domme mensen, die niet goed nadenken, die zich heel makkelijk laten misleiden door figuren die op onderbuikgegevens kapitaliseren. De Wilders en de Fritsma’s die echt met onwaarheden dat soort onvrede aanwakkeren. En als je een klein beetje nadenkt – en dat doen die mensen niet – ergo: ze zijn tamelijk dom – dan zou je tot een andere conclusie komen.” Luister het gehele fragment hier. Van Santens gesprekspartners op Radio 1 zijn overigens Maurice de Hond en Arend Jan Boekestijn.

Onderwerpen