Spring naar de content

Balkenendes beveiligers III

Eerder berichtten wij al in de kolommen van deze rubriek over het soms hardhandige optreden van de beveiligers van premier Jan Peter Balkenende.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zo moest RTL-verslaggever Jos Heymans al een keer voor controle naar het ziekenhuis na een bruuske aanvaring met een van Balkenendes DKDB’ers. Een andere collega werd eens opgetild en een paar meter verplaatst, weer een ander bij de keel gegrepen. Het lijkt erop dat de toorn van de bodyguards zich nu ook richt op politici. Afgelopen weekeinde was het raak in het Friese Leeuwarden. Zaterdagmiddag werd het Friese SP-Statenlid Ad van der Kolk hardhandig verwijderd van een politieke markt omdat hij zich in de buurt van de premier bevond, onderwijl een kartonnen bord met opschrift ‘Balkenende leugenaar Irak’ ophoudend. De beknopte mededeling was voor de zware jongens van de premier voldoende aanleiding Van der Kolk stevig bij zijn kladden te grijpen en over te dragen aan de politie. SP-Kamerlid Harry van Bommel was getuige van het incident en probeerde Van der Kolk te ontzetten. “De politie nam het toen over en voerde ons Statenlid af naar een steeg en ondervroeg hem. Dit soort taferelen ken ik uit het Rusland van Poetin.

Sinds wanneer is de vrijheid van meningsuiting afgeschaft in dit land?” Premier Balken-ende heeft weinig van het incident gemerkt; hij stond rustig zelfgemaakte garnalencocktails uit te delen. Laten we het maar de premierbonus noemen: DKDB’ers als verlengstuk van het CDA-campagnebureau.

Onderwerpen