Spring naar de content

Spijt?

De gemoederen liepen hoog op in de aanloop naar de gemeenteraads-verkiezingen. Niet alleen in de debatten op televisie, maar ook op internet werd soms hard campagne gevoerd én gekat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zo ook door Jeroen Mirck, redacteur van VARA-weblog Joop.nl en kandidaat-raadslid van D66 Amsterdam Nieuw-West.

Op de zondag voor de verkiezingen wees Willem Dudok van campagnebureau BKB, dat actief is voor de PvdA, Mirck op een artikel met de kop ‘Lasten snel hoger door GroenLinks en D66’. Toen waren de rapen gaar bij de D66’er.

“Ik vond je een heel aardige jongen, totdat je misleidende propaganda voor de PvdA ging bedrijven. Doet BKB dat altijd zo?” voegde hij Dudok toe, maar daar bleef het niet bij. De campagnestrateeg, die zijn twitter-account opsierde met een verkiezingsposter van Lodewijk Asscher, kreeg ook de volgende verwensing naar zijn hoofd: “Ik beoordeel je werk als PvdA-spinner. Vind ik onsympathiek. Net als jouw ‘verkochte’ avatar: Twitter is geen reclamezuil.”

Dat laatste kwam hem op veel negatieve aandacht te staan in cyberspace, waarna Mirck de gewraakte tweets verwijderde. Waarom hij dat deed laat zich raden. Een snibbige Mirck: “Op die kwestie wil ik geen commentaar leveren.” De reden achter dit zwijgen blijft ook ongewis. “Als ik dat zou zeggen, zou ik toch commentaar leveren,” zegt hij kortaf.

Onderwerpen