Spring naar de content

Vinnige explosie

Je moet maar lef hebben: Elvis Costello opende in 1978 zijn concert in Hollywood High met ‘Accidents Will Happen’, een song die hij drie maanden later pas voor het album Armed Forces op zou nemen. Slechts op de piano begeleid door een heftig preluderende Steve Nieve, stelde hij het geduld van de studentjes wel erg op de proef. Ze waren op dit Britse fenomeen afgekomen om de cynische, gepassioneerde songs te horen van de albums My Aim Is True en This Year’s Model. Na dit eerste pareltje barstten Elvis Costello & The Attractions los met het vinnig gespeelde ‘Mystery Dance’, een song van het debuutalbum uit 1977. Losbarsten is het juiste werkwoord: want als één ding duidelijk wordt op Live At Hollywood High is hoe goed deze band als live-act was.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Velen van ons wisten dat natuurlijk al: vier songs van dit concert stonden ooit op het gratis ep’tje dat bij Armed Forces zat. Op de Deluxe Edition van de her- uitgave van de cd van hetzelfde album werden nog eens vijf songs van dit concert toegevoegd. Dit nieuwe live-album bevat daarnaast elf nog nooit eerder uitgebrachte tracks, waaronder het nooit te versmaden ‘(I Don’t Want To Go) To Chelsea’. Het is een concert waar je, net als die studenten in 1978, zielsgraag bij had willen zijn.

Onderwerpen