Spring naar de content

Plaats maken voor Geert

Het leven van een PVV’er gaat niet altijd over rozen. Beleidsmedewerker Bart Brands kan erover meepraten. Hij stond op nummer acht van de Haagse PVV, deed mee met verkiezingsdebatten en werd beloond met een raadszetel. Op de website staat dat hij er [[popup file="2010-03/bartbrands.png" description="trots" align="inline" ]] op is dat hij ‘de strijd aan mag gaan’ om van Den Haag een betere stad te maken. Totdat Geert Wilders toch maar besloot zitting te nemen in de gemeenteraad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wilders heeft namelijk [[popup file="2010-03/uitslagpvvdenhaag.png" description="13.636" align="inline" ]] voorkeursstemmen gekregen. De 28-jarige Brands kan het wel vergeten met slechts 60 stemmen. Immers, als er iemand plaats moet maken, dan is het naar alle waarschijnlijkheid de nummer acht die met de minste stemmen in de raad is verkozen. We bellen de vermoedelijk zeer teleurgestelde politicus in spe voor een reactie.

Meneer Brands, wat vindt u ervan dat u moet wijken voor Wilders?
“Wat ik ga doen, is je het nummer van de persvoorlichting geven.”

Wel vervelend zeg.
“Wat ik ga doen, is je het nummer van de persvoorlichting geven.”

De persvoorlichting is al even spraakzaam. “Jullie gaan er een leuk stukje over schrijven, zeker?” reageert voorlichter Matthijs Weststrate een beetje cynisch. “Geef me je nummer, dan bel ik terug.”

Na een wachtperiode van een halve dag bellen we opnieuw naar de fractie. Weststrate is niet meer bereikbaar. De boodschap is duidelijk: geen commentaar.

Update: Ons vermoeden blijkt juist. Brands is vakkundig weggewerkt en Wilders staat nu als nummer acht op de website van PVV Den Haag.
[[image file="2010-03/gwpvvdh.png" align="inline" ]]

Onderwerpen