Spring naar de content

Geen eigen glossy voor Paul de Krom

VVD-Kamerlid Paul de Krom twitterde vanmiddag dat hij wel heil ziet in een eigen glossy. Paul moet het blad gaan heten, speciaal voor de postmoderne mannelijke kiezer. Op eigen kosten. Als we het Kamerlid bellen, moet hij lachen. In tegenstelling tot CDA-minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) krijgt de VVD'er namelijk géén eigen glossy.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het was een grap. Net zoals het satirische [[popup file="2010-03/basglossy.png" description="Bas" align="inline" ]] en de Maxime. Maar het onderwerp is bloedserieus: Verburg moet morgenochtend naar de Kamer komen voor een spoeddebat over haar 400.000 euro kostende glossy Gerda. Zelfs minister-president Balkenende wordt verzocht zich te melden in de Kamer.

De VVD maakt zich zorgen over het 400.000 euro kostende project. “Hier wordt gewoon belastinggeld gebruikt voor een politieke campagne van Verburg. Dat kan natuurlijk niet. Het is mogelijk zelfs in strijd met de communicatierichtlijnen van de overheid,” reageert De Krom. Voor een nadere uitleg worden we doorverwezen naar VVD-Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff, woordvoerder op het gebied van LNV.

Mevrouw Snijder-Hazelhoff, wat vindt u ervan?
“Het is duidelijk een campagneblad. Wat we hier zien, is de campagne-Gerda. Het doel van het blad is niet echt duidelijk. Het is natuurlijk voor het 75-jarig bestaan van het ministerie van Landbouw, maar de vraag is of het verstandig is geweest om de focus te leggen op de minister. Er zijn bovendien communicatie-afspraken gemaakt voor de ministeries. Dat is al heel lang zo. Op een website van Algemene Zaken kun je de regels er op naslaan. Daarom hebben we samen met de PvdA en de PvdD ook minister-president Jan Peter Balkenende verzocht naar de Kamer te komen.”

En dan nog de geldkwestie. 400.000 euro voor een blaadje. Is dat niet een beetje overdreven?
“Nederland staat op alle fronten voor flinke bezuinigingen. Er wordt een verkeerd signaal afgegeven door al dat geld zomaar uit te geven. Het legt nogal een beslag op het budget van het ministerie. We willen van Verburg en Balkenende weten of dit nou echt nodig was. We gaan in ieder geval scherp het debat in.”