Spring naar de content

Het drama Palm Invest

Weet u nog: Danny Klomp en Remco Voortman? Op maandag 15 maart begint de strafzaak tegen de breinen achter Palm Invest, een van de grootste beleggingsfraudes van Nederland. Advocaat Dion Bartels, die de gedupeerde beleggers bijstond, schreef het gelijknamige boek.’ Een voorpublicatie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De geschiedenis van Palm Invest begint heel onschuldig, op een stormachtige ochtend in 1987.

Op 9 oktober van dat jaar zet film- en televisiemaker Ruud van Hemert zijn handtekening onder de oprichtingsakte van een besloten vennootschap waarvan hij de enige aandeelhouder wordt. De kersverse bv gaat Pretty Pictures heten en zal dienen als filmproductiemaatschappij. Onder de paraplu van Pretty Pictures worden in de jaren daarop cinematografi sche hoogstandjes gemaakt, waaronder Honneponnetje (door sommige critici betiteld als de slechtste Nederlandse film ooit) en de korte jeugdfilm Bobby.

Halverwege de jaren negentig gaat Van Hemert het wat rustiger aan doen. Hij heeft Pretty Pictures dus niet meer nodig en ontdoet de vennootschap van alle activa. De lege bv gaat in de verkoop en wordt overgenomen door een groothandel in elektronica. Dit bedrijf geeft de vennootschap een nieuwe naam en is de eigenaar tot 2003. Dan gaat de bv opnieuw over op een andere eigenaar. De voormalige productiemaatschappij dient enkele jaren als pensioen-bv voor een meneer uit het Utrechtse dorpje Huis ter Heide.

Lees de rest van het artikel in HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen