Nederland zet Marokkanen uit

niek stolker 11 mrt 2010 Politiek

(Novum) – Nederland heeft zeven Marokkaanse medewerkers van een islamitisch weeshuis het land uitgezet. Zij zouden hebben geprobeerd kinderen te bekeren tot de islam. Ook de overige buitenlandse medewerkers van het weeshuis, Village of Hope, moeten het land uit. Dat betekent dat de 33 kinderen in het weeshuis aan hun lot worden overgelaten, stelt de organisatie in een verklaring.

Minister van Buitenlandse Zaken Fassi-Fihri heeft de Nederlandse ambassadeur ontboden om protest aan te tekenen. Volgens Fassi-Fihri hebben de hulpverleners geen kans gehad om hun kant van de zaak voor een rechter uiteen te zetten.

De Marokkaanse ambassade heeft zes van de zeven Marokkanen gesproken. “Het gaat hier niet om mensen die een paar weken in Nederland waren om korans uit te delen, maar om mensen die al tien jaar in alle rust kinderen hebben opgevangen”, stelt Fassi-Fihri.

Village of Hope wijst erop dat de autoriteiten op de hoogte waren van de islamitische signatuur van het weeshuis, dat zich vooral ontfermt over in de steek gelaten baby’s.

Schrikt u van bovenstaand bericht? Dan kunnen we u geruststellen. Het gaat slechts om Nederlanders die Marokko zijn uitgezet. Niks aan de hand dus. (Vervang verder islam door christendom, koran door bijbel en Fassi-Fihri door Verhagen en u heeft weer het originele nieuwsbericht.)

Reageer op artikel:
Nederland zet Marokkanen uit
Sluiten