Spring naar de content

Limburgse broer

De PVV komt niet in het college van Den Haag. De PVV komt niet in het college van Almere. De PVV gaat niet in het kabinet-Balkenende V. Wat er de afgelopen dagen en de komende maanden ook allemaal door wie dan ook beweerd wordt: de PVV zal geen bestuurlijke verantwoordelijkheid gaan dragen. Dat wisten de lezers die het dagboek dat onze verslaggeefster Karen Geurtsen tijdens haar undercoveractie bij de Tweede Kamerfractie van de PVV bijhield al. Want Geert Wilders wil het land niet beter maken, Geert Wilders wil de PVV groot maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Bovendien is Geert Wilders op het gebied van de groeistrategie allesbehalve een domme man. Daarom deed hij niet mee aan de verkiezingen van de Provinciale Staten. Daarom deed hij maar in twee gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom wierp hij in die twee gemeenten in de vorm van een hoofddoekjesverbod een hindernis op die potentiële coalitiepartners nooit kunnen en zullen nemen. Daarom gaat hij in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen alvast preluderen op een mogelijk minderheidskabinet met zijn steun en zelfs deelname aan een rechts kabinet. Maar ook daarbij stelt hij bij voorbaat een voor alle partijen onmogelijke eis: de AOW-leeftijd moet 65 jaar blijven.

Als de PVV straks geen deel uitmaakt van de colleges in Den Haag en Almere en het kabinet in de Trèveszaal, zal Geert Wilders, van de dan fors gegroeide PVV, wederom roepen dat de traditionele politieke partijen hem gewoon boycotten. Dat ze een 'nieuwe politiek' in de weg hebben gestaan met hun hang naar het pluche. Vervolgens treedt er een bezuinigingskabinet aan dat forser moet snijden in de uitgaven dan een ander naoorlogs kabinet ooit heeft gedaan en kan Geert Wilders nóg een keer groeien bij de vólgende verkiezingen van de Tweede Kamer, uiterlijk in 2014.

Wilders heeft - van de LPF - geleerd hoe het niet moet. Hij gaat het dus beter doen. Door geen verantwoordelijkheid te nemen. Nu zelfs De Telegraaf hem dat verwijt, kan hij zich, het ultieme slachtoffer van een zogenaamde hetze door de zittende macht, wentelen in zijn slachtofferrol. De Limburgse broer van F. Jacobse en Tedje van Es kan er weleens héél groot mee worden, nu én in uiterlijk 2014. En de gevestigde partijen zetten er Balkenende, Bos en Rutte tegenover. Tja...


Jan Dijkgraaf ([email protected])

Onderwerpen