Spring naar de content

Mama is boos: ‘Ik word knettergek van het gegil’

Wouter Bos en Camiel Eurlings denken nog dat het leuk is, kleine kinderen. Maar soms is het helemaal niet leuk. Serieus klagen over je eigen kroost is echter een taboe. Een anoniem internetforum biedt een uitlaatklep voor moeders die hun peuter écht niet meer leuk vinden. “Wat doe je jezelf aan om kinderen te krijgen!!”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Het is not done, zó negatief praten over je eigen kinderen dat het bijna lijkt of je echt een hekel aan ze hebt. Op menig internetforum roepen deelnemers elkaar tot de orde, zo niet bij de ‘klaagmuur’ van peuteren.nl. Daar gaan bezoekers helemaal lós. Zo krijgen we een onversneden inkijkje in de denkwereld van wanhopige moeders met kinderen in de peuterpuberteit. Een bloemlezing.

“Ik ben dat kind van mij helemaal spuugzat. Hij denkt dat hij grappig is als hij mij tijdens het aardappels schillen in mn zadeltassen knijpt. En als hij lekker in mijn wangen prikt. Af en toe kan ik hem wel achter het behang plakken. Ik moet niet denken aan een 2de kind. NOOIT VAN MIJN LEVEN! Alsjeblieft zeg wat doe je jezelf aan om kinderen te krijgen!!”

“Nooit gedacht dat ik me zo zou laten opdraaien door een peuter van 2,5!!! Af en toe word ik helemaal gek van die enorm grote mond van hem: MAMA IKKE KIJKEN!! als je eventjes naar de keuken of de gang loopt, MAMA IKKE NIET LOPEN en dus per se gedragen willen worden en als klap op de vuurpijl: NEEEE! op alles wat je zegt. Zodra er iets niet naar zijn zin gaat een jankhoofd trekken of zelfs hardop huilen/gillen en als hij eens een keertje alleen speelt (veel te weinig naar mijn zin) is het óf een enorme herrie, óf een enorme rotzooi óf er gaat iets kapot (of alle drie). Ik ben er soms echt helemaal klaar mee!”

“Honderd keer zeggen: niet doen, mag niet, geen vieze woorden zeggen, niet spugen, geen vieze spelletjes doen; ik kan het net zo goed tegen de muur zeggen, luisteren doet hij toch niet. Soms denk ik: waar ben ik aan begonnen.”

“Ik word knettergek van het gegil om niets en ‘ge-mamma’ van mijn 15 maanden oude peuter. Ook word ik knettergek van mijn opstandige 2,5 jarige die net zo leuk meegilt met haar zusje als ze ziet dat mamma tegen het plafond aan zit. Ook word ik gestoord van het spullen afpakken, slaan, schoppen en bijten van mijn kids! En dan te bedenken dat er in februari nog een bijkomt!!”

“Mijn zoontje van 2,5 vraagt zoooveel energie.Hij slaat en heeft net weer een hele pluk haar bij mij uitgetrokken en dat doet pijn.Hij heeft ook al mijn horloge kapot gemaakt, de poot van mijn bril afgebroken. Eigenlijk maakt hij alles kapot, ook zijn speelgoed. Hij is enorm extravert, fanatiek en dominant. Hij lijkt wel bezeten, ook in z`n lachen, blijheid en enthousiasme. En ik maar op m`n tenen lopen om het zo goed mogelijk te doen.”

“Ik word niet goed van mijn dochter van 3 jaar, ze kan zich niet 1 minuut vermaken, als ze haar zin niet krijgt begint ze te krijsen en te schoppen. Ken je die reclame van dat gillend kind dat hysterisch op de grond ligt in de supermarkt? Dat maak ik dagelijks mee! Heel de dag zit ze de kat te pesten en ze luistert voor geen meter.”

“Een tweeling in de peuterpubertijd. Zegt dat genoeg? Gek word je ervan! Helemaal stapelmesjokke.”

“Ik heb 5 kids van 5, 4, 2, 1 en 39 jaar oud. En ik wil alleen op vakantie!!!”