Spring naar de content

Niet bang voor Nina

Opeens lag hij in de boekhandel: Nina, de onweerstaanbare opkomst van een power lady, de ongeautoriseerde biografie van Nina Brink.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De zakenvrouw probeerde nog via de rechter de publicatie tegen te houden, maar auteur Eric Smit (ex-Quote) reageerde met een slimme truc: hij liet het boek doodleuk twee weken eerder in de winkels leggen.

Slimme actie, meneer Smit.

“Zij heeft uit alle macht geprobeerd mijn publicatie tegen te houden in mijn vakantieperiode. Brink wist allang dat ik niet aanwezig kon zijn bij de rechter. Ik was dat juridische steekspelletje een beetje zat.”

Bent u bang voor haar?

“Nee, ik ben nergens bang voor. Ik heb veel onderzoek gedaan. Ik heb een deugdelijk boek willen schrijven. Brink verkeert in de veronderstelling dat ik smerige dingen over haar privéleven heb geschreven. Dat is absoluut niet zo. Het gaat over de macho-economie. Zij is daar het toonbeeld van.”

Verwacht u nu een hogere verkoop?

“Ik had liever een keurig persbericht de deur uit gedaan. Natuurlijk is het marketingtechnisch wel goed voor mijn boek, maar het was niet de bedoeling. Het komt wel goed uit, want ik heb twee jaar op een houtje moeten bijten.”

Maar u krijgt wel een schadeclaim aan uw broek.

“Ja, voor miljoenen zelfs. Dat is gewoon intimidatie.

Brink roept maar wat. Ze gaat vast nieuwe dwarsligacties bedenken.

Kom nou, we zijn hier niet in China.” FV

Onderwerpen