Spring naar de content

Pizzames

Voor het snijden van pizza is een rolmes het gangbare gereedschap, maar het kan ook anders. Diamant Sabatier komt met een pizzames (€44,50) dat als een mezzaluna werkt: een halvemaansvorm die ook een wiegende snijbeweging maakt. Dit mes kwijt zich ongeveer net zo goed van zijn taak als het rolmes, met als voordeel dat het in een messenblok kan worden opgeborgen en niet zoals het rolmes stiekem in de la ligt te wachten tot je je vingers eraan snijdt, wat bij een rolmes per definitie aan alle kanten kan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Net als veel andere Sabatiermessen is het pizzames van roestvrij staal gesmeed met een stevige kunststof greep. Sabatier is overigens geen merknaam; bijgevolg bestaat er niet zoiets als een 'echte Sabatier', waar niettemin vaak aan gerefereerd wordt. Wel is de toevoeging van het diamantje op het lemmet een handelsmerk met een uitstekende reputatie.

Een 'echte pizza' is ook een predicaat waar je een boom over op kunt zetten, maar soms is een echte neppizza een makkelijke oplossing. Op www.hpdetijd is te zien hoe je er in een hand- omdraai een maakt van een Turks brood. RH

Onderwerpen