Spring naar de content

Kamerlid Eddy Bilder (CDA) is he-le-maal klaar met Haagse hyena's

Niet iedereen is geschikt voor het vak van Kamerlid. Maar het verhaal van CDA-parlementariër Eddy Bilder is wel heel erg schrijnend. Na drie jaar Kamerlidmaatschap heeft hij het he-le-maal gehad met het Binnenhof. “Ik zet er werkelijk een punt achter.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Want jarenlang wethouderschap in Ermelo is toch iets anders dan Den Haag, zo ontdekte Bilder. Vorige week besloot hij zich niet meer verkiesbaar te stellen voor de Tweede kamer. Het debat over glossy Gerda was voor hem de druppel: “De manier waarop politici zich als een groep hyena’s op een collega of of een bewindsman werpen; dat is een wereld waarin ik het niet lang uithoud.”

Maar het Kamerlidmaatschap had voor de streng gelovige Bilder ook een praktisch nadeel: “Gelukkig heb ik de zondag er altijd buiten kunnen houden, maar ook de zaterdagen gaan aan het werk op. Dat vind ik te gek.” De teleurstelling druipt van het papier in het interview met het Reformatorisch Dagblad: “Volgens mij is het verstandiger dat CDA én CU eens diep gaan nadenken over wat er in beíde kampen is misgegaan.”

Het CDA is in ieder geval haar connectie met het hervormde, Veluwse deel van de CDA-achterban definitief kwijt.

Onderwerpen