Spring naar de content

Kievitsei-gate in the making

Het is weer dinsdag en u weet wat dat betekent: nieuws uit de provincie. Want het is midden maart en dat betekent dat het land de adem inhoudt: want waar wordt het eerste kievitsei gevonden? Vandaag is het eerste ei echter op twéé plekken gevonden, in Utrecht en Friesland. Maar erger: één van de twee eieren is inmiddels verorberd. Plus: Marianne Thieme bemoeit zich er ook mee.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Wat is er aan de hand? Vanmorgen vond  de 34-jarige Hidde Dijkstra uit Britsum een ei in de buurt van de Vliegbasis Leeuwarden. Tegelijkertijd werd in het Utrechtse Bunschoten ook een ei gevonden. Bij de controle van dat ei werd echter niet duidelijk of het een goed ei was. En nu komt het:

Daarop heeft de controleur van de stichting Behoud Natuur en Leefmilieu het ei verorberd. En dat is natuurlijk een gotspe. Want: volgens de wet mag een ei niet worden geraapt en al helemaal niet worden gegeten volgens [[popup file="2010-03/flora_fauna.jpg" description="artikel 12" align="inline" ]] van de Flora- en faunawet. Alleen in Friesland is dit, onder voorwaarden, toegestaan. Wilfried Wesselink, uw wordt bedankt!

U begrijpt, dit zou best nog eens een flink schandaal kunnen worden. Marianne Thieme is in ieder geval woest en is, as we speak, onderweg naar Utrecht om persoonlijk poolshoogte te gaan nemen. Dat het aajsykjen vanaf vandaag in een kwade reuk staat moge duidelijk zijn.

Onderwerpen