Spring naar de content

Politicus worden? Haast is geboden!

Komende zaterdag valt de beslissing of Ook U (Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie), de voorlopig laatste partij van politieke kameleon Jan Nagel, aan de kamerverkiezingen meedoet. Nagel: “Het meest prangende probleem is dat van de financiering.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De OokU-site mag dan wel grossieren in knulligheid, het ding is de laatste tijd brandend actueel. Zo vernemen we dat ‘[[popup file=”2010-03/afbeelding_4_copy2.png” description=”afgelopen woensdag en zaterdag een selectiecommissie van OokU met vijftien kandidaten heeft gesproken” align=”inline” ]].’ Dit is geen doodsreutel uit lang vervlogen tijden: het blijkt daadwerkelijk over vorige week te gaan. Jan Nagel heeft het, tijdens een kort gesprek, over zijn ontmoetingen met de aspirant-kandidaten.

“Ik heb vorige week met een vijftiental mensen gepraat,” zegt Nagel. “Wat uit die gesprekken volgt, zal pas zaterdag bekend zijn: dan zit het partijbestuur samen en beslissen we over onze toekomst. Het meest prangende probleem is dat van de financiering.” Het lijkt ons kras dat een partij die zich de ‘Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie’ laat noemen, in een vergrijsde samenleving (met heel wat ouderen dus) in geldnood zit. Misschien was er beter geïnvesteerd in propaganda op Omroep Max?

Het meest frappante aan de zaak: Jan Nagel lijkt uit te gaan van de kracht van zijn partijprogramma. Dat moet je dus nooit doen in een tijd van sloganpolitiek. En zeker niet als dit partijprogramma als een van de voornaamste standpunten ‘een nationaal plan om de integratie van jong en oud te bevorderen [[popup file=”2010-03/afbeelding_3_copy3.png” description=”via sport en spel” align=”inline” ]]’ herbergt. Het politieke landschap kan er natuurlijk alleen maar grilliger op worden.

Onderwerpen