Schalken verrast over onenigheid tussen Agassi en Sampras

Mathys van der Harst 17 mrt 2010 Cultuur

Voormalig proftennisser Sjeng Schalken is verbaasd over het incident tussen Andre Agassi en Pete Sampras tijdens de benefietwedstrijd ‘Hit for Haïti’ afgelopen vrijdag. Opstootjes in de tenniswereld leken volgens hem tot het verleden te behoren. “Dat is iets uit de tijd van McEnroe, Connors en Lendl. Die kon je gewoon niet met elkaar in een kleedkamer zetten.”

Mannen als Federer, Nadal en Roddick hebben volgens Schalken minder temperament. “Dat zijn rustige jongens.” Maar ook Sampras en Agassi zijn volgens hem doorgaans respectvol.

Toch was het afgelopen vrijdag raak. Wat begon als een ontspannen dubbelspel tussen Roger Federer en Pete Sampras, en Rafael Nadal en Andre Agassi, liep vrijdag uit op een aanvaring tussen de twee oudgedienden. Agassi grapte dat Sampras het spelletje te serieus nam, waarna hij op zijn beurt tot grote hilariteit van het publiek het loopje van Agassi imiteerde.

<object width=”480″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/4QSK9t6OrgU&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/4QSK9t6OrgU&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”265″></embed></object>

Daarmee was de geest uit de fles. Agassi zette Sampras neer als vrek door zijn zakken leeg te halen en net te doen alsof hij maar één dollar bij zich droeg. Daarmee refereerde hij aan de fooi die Sampras ooit bij het verlaten van een restaurant aan de parkeerjongen zou hebben gegeven. Vervolgens serveerde Sampras opzettelijk richting Agassi.

Inmiddels heeft Agassi een handreiking aan Sampras gedaan en verontschuldigt hij zich. “Ik ben te ver gegaan, mijn reactie was ongepast,” zo citeert de Belgische sportomroep Sporza de tennisicoon.

Reageer op artikel:
Schalken verrast over onenigheid tussen Agassi en Sampras
Sluiten