Spring naar de content

Priester Strengholt: 'Journalisten zijn kindermisbruikers'

De onthullingen over het kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke kerk zullen u ongetwijfeld niet ontgaan zijn. De cijfers liegen er ook niet om. Maar volgens priester Jos Strengholt valt het wel mee; hij vindt dat 'het aantal gevallen van sekseel misbruik relatief laag is in de kerk'. Sterker nog, de echte kindermisbruikers zijn de journalisten die het lef hebben over deze kwestie te schrijven!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Want wat valt te lezen op het Christelijk Informatie Platform waar Strengholt (woont en werkt sinds 1988 in Egypte. Hij werkt daar in media en is tevens priester in de Anglicaanse kerk) scribent is: "Waarom geen onderzoek naar seksueel misbruik door journalisten? Ik heb een vermoeden dat dat de Rooms Katholieke kerk in een heel mooi daglicht zou plaatsten."

Strengholt is overigens een meester in het Ja, maar hullie dan-argument getuige deze gedachte: "Ik denk echt dat een serieuze vergelijking zal laten zien dat je in de kerk opvallend weinig gevallen hebt vergeleken met in de samenleving als geheel."

Enfin, de achtergronden van de kwestie leest u hier. Waarom schrijver dezes een kindermisbruiker is, wordt hier betoogd. En zit u op microblog Twitter? Ga dan zélf met Strengholt in discussie!

Onderwerpen