Spring naar de content

Wanneer slapen politici? Boris van der Ham tussen 3 en 9 uur

Tweede Kamer-leden hebben het vaak zo druk dat ze amper aan een goede nachtrust toe komen. Althans, dat is wat de meeste mensen denken. Maar dat valt allemaal reuze mee. Verreweg de meeste politici slapen ruim voldoende om de dag mee door te komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Aan de hand van het Twitter-gedrag kan de website sleepingtime.org een schatting maken wanneer de heren en dames politici naar bed gaan. Zo slaapt GroenLinks-leider Femke Halsema tussen 0:00 en 06:00 uur, net als CDA’er Mirjam Sterk, terwijl PvdA-Kamerlid Diederik Samsom tussen 02:00 en 08:00 uur onder de wol kruipt. Ook Marianne Thieme van Partij voor de Dieren gaat rond die tijd naar bed.

Boris van der Ham van D66 maakt het nog een beetje bonter. Hij gaat pas om 03:00 uur naar bed en staat ’s ochtends om 9:00 uur weer op. Nieuwkomer en VVD-Kamerlid Mark Habers slaapt, heel burgerlijk, tussen 11:00 uur ’s avonds en 7:00 uur ’s ochtends.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Als we de website mogen geloven, slaapt PVV-leider Geert Wilders tussen 0:00 en 08:00 uur, waarmee hij toch mooi twee uur langer slaapt dan de meeste andere politici. Dat is opmerkelijk, want hij werd onlangs nog onwel in Duitsland door een streng dieet en een gebrek aan voldoende slaap.

Meer weten? Vul een Twitter-naam in en kom er achter wanneer uw favoriete politicus het licht uitdoet.