Spring naar de content

Wilders' wildste

In een artikel in weekblad Intermediair schetst vriendin en freelance-journalist Tamar Stelling een persoonlijk profiel van het Haagse PVV-gemeenteraadslid Daniëlle de Winter (22). Opvallend is dat het vijf pagina's tellende artikel ingaat op de vraag of het inderdaad De Winter is die op een aantal pikante foto's op het internet circuleert. Ze heeft op haar zeventiende gewerkt als propper in Salou, zo wordt in het artikel uitgelegd. Op de foto's is te zien hoe het PVV-meisje halfnaakt, in bedenkelijke toestand, op een bar aan het dansen is, daartoe aangemoedigd door een horde bronstige jongemannen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Om het allemaal nog erger te maken, wordt een van de foto's gebruikt ter illustratie in Intermediair. Volgens geruchten is er tot huilens aan toe geruzied tussen PVV-fractievoorzitter Sietse Fritsma en De Winter over het bewuste artikel. Vriendin Stelling legt uit: "Daniëlle is niet blij mee met het plaatsen van de foto, de PVV ook niet. Als tiener doe je zoiets nu eenmaal; dansen in een bikini tijdens een feestje. Ik ben juist wel blij met die kant van het verhaal."

Heeft de PVV zich bemoeid met de publicatie? "Ze wilden autorisatie. Matthijs (Weststrate, persvoorlichter - red.) heeft een paar wijzingen doorgevoerd. Bovendien vroegen ze of ik sommige dingen anders wilde formuleren."