Spring naar de content

Bleke Bert

Blijboom: En zo word je altijd weer ingehaald door de actualiteit. Schreef ik twee weken geleden dat de voetbalclub Veendam voorlopig gered was omdat de gevluchte hoofdsponsor alsnog was gedwongen 750.000 euro over te maken, bleek-ie tussen het ter perse gaan van ons blad en het verschijnen daarvan doodleuk die gerechtelijke uitspraak aan zijn Oost-Groningse laars te lappen. Met als gevolg dat Veendam alsnog failliet dreigt te gaan. Of al is, want dat weet ik op dit moment nog niet. Maandag valt daarover de beslissing. En maandag is nu morgen, maar als HP/De Tijd uitkomt eergisteren. Frustrerend, die deadlines in de dode-bomenbranche, zoals de papieren media ook wel worden genoemd. Maarre... je geeft niet de indruk dat je er heel erg mee zit. Luister je wel? En wat ben je daar aan het doen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dijkgraaf: Blijboom, de vlag kan uit.

Blijboom: De vlag kan uit? De vlag kan uit? Hoezo, is het feest? Je gaat me niet vertellen dat je dit doet omdat FC Omniworld zichzelf heeft omgetoverd tot Almere City, hè? Want dat is natuurlijk totaal niet serieus te nemen. Almere City: kauw daar eens langzaam op... En dan zeker over een x-aantal seizoenen clashes uitvechten met Eindhoven United en de Roosendaal Rovers, voorheen RBC. Nee, in het lagere voetbal zijn ze hier helemaal de weg kwijt.

Dijkgraaf: Het zal me, spreekwoordelijk, jeuken. Ik ben vandaag niet boos te krijgen. De komende negen maanden zijn we ervanaf. Bevrijd!

Blijboom, rechtstreeks tegen de lezer: Nee hè? Hij zal het toch niet wéér over schaatsen gaan hebben?

Dijkgraaf: Bert Maalderink verlaat de ijsbaan. De man die de grootste canard uit de geschiedenis van Studio Sport op zijn naam heeft sinds hij een of ander Pools ex-schaatsstertje had laten verklaren dat Ingrid Paul namens Team Telfort poogde een startplaats voor Gretha Smit op de Olympische Spelen van Turijn te kopen, zonder enig bewijs, zonder een tweede bron, uitgezonden maanden ná het 'onthullende' interview, die man gaat weer doen waar hij echt goed in is. Zuigen. Ik kan me daar nu al erg op verheugen.

Blijboom: Ik neem aan dat hiermee een beeldtechnisch probleem wordt opgelost. Bleke Bert viel immers helemaal weg tegen de achtergrond; als die op een ijsbaan stond te oreren, zat je thuis te kijken naar De Onzichtbare Man. Maar hoezo was dat een canard van hem? Ik ben er een tijdje tussenuit geweest, zoals je weet, en heb de afloop van Grethagate dus helemaal niet meegekregen. Er is helemaal nooit met flappen gezwaaid voor dat startbewijs, beweer jij?


Dijkgraaf: Ik beweer dat er geen snipper bewijs was. Verder is één bron, zoals je weet, in de journalistiek géén bron, en je kunt je ernstig afvragen welk belang die Poolse had om vlak voor het olympisch kwalificatietoernooi voor de vólgende Spelen Gretha Smit en haar toenmalige coach Ingrid Paul te beschuldigen van omkoping. Maar vergeten en vergeven, hij gaat die verwende voetballertjes die in Zuid-Afrika even de wereldtitel gaan ophalen weer lopen zieken. In dat genre is Bertje de beste. En ik ben daarvóór, dat tenminste nog één Studio Sport-ambtenaar van onze belastingcenten ook een kritische vraag durft te stellen aan Kabouter Wesley en zijn tien assistenten. Of ben jij van de propagandajournalistiek?

Blijboom: Ik beschouw Jack van Gelder als een goede kennis en een fijne vent, maar in principe ben ik niet vóór propagandajournalistiek. Oké, niet méér, want anders ga jij ongetwijfeld weer beginnen over die keren dat je in Wenen, Rome en Rotterdam naast mij op de pers-tribune zat.

Dijkgraaf: Ballet is geen sport, dus het zij je vergeven, dat eh... intensieve meeleven met die meiden van Ajax, destijds. Man, man, man, wat was dat een gnante vertoning! Aan de andere kant: het is ook wel heel lang geleden. In de tijd dat Tom Egbers bij Studio Sport nog op weg leek naar de absolute hoofdrol. Need I say more? Was Erica Terpstra toen nog zwemster?

Blijboom: Dat is mijn tragiek. Vijftien jaar geleden zag ik Ajax voetbal van een andere planeet spelen. En nu maak ik me druk om Almere City. Wáár is het fout gegaan?

Dijkgraaf: Louis van Gaal zou zeggen: met het vertrek van Louis van Gaal.