CNN navertellen

import de kring 26 mrt 2010 Cultuur

Bonje bij de NOS, waar correspondenten van hoofdredacteur Hans Laroes moeten gaan rouleren om ‘een frisse blik’ te houden. Vooral Wabe Roskam, inmiddels ex-radiocorrespondent te Melbourne, houdt zich niet in tegen journalistiek-student Robbie Kammeijer, die een weblog over het NOS Radio 1 Journaal bijhoudt. “De afgelopen vier jaar vond ik er weinig meer aan,” aldus Roskam.

De journalist, die al 21 jaar lang in Australië woont en niet van plan is te rouleren, heeft een goede tijd gehad bij de omroep, zegt hij, maar een aantal NOS’ers zit wat hem betreft ‘volledig op de verkeerde plaats’. Vooral buitenlandchef Gerard van den Broek moet het ontgelden. “De man belde me op om te vertellen dat er een einde was gekomen aan de samenwerking. Na nog wat dom gewauwel heb ik hem maar verteld dat verder telefoneren niet de moeite waard was,” schrijft Roskam op zijn eigen weblog. Hij voorzag het artikel van een veelzeggende afbeelding; de samenwerking is letterlijk in rook opgegaan.

Eerder uitte voormalig Midden-Oosten-correspondent Joris Luyendijk kritiek op de benadering van correspondenten. Zo vond hij dat presentatoren te vaak vragen om na te vertellen wat ze op CNN hebben gezien. “Zit je daar in je hotelkamer in Teheran. Als er iets is wat je niet wilt, is dat het.”

Reageer op artikel:
CNN navertellen
Sluiten