Spring naar de content

De aftrap

Wekelijks een lijsttrekker aan het woord. Partij voor de Dieren-voorvrouw Marianne Thieme trapt De Aftrap af.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Eindelijk verkiezingen! Na de vierde voortijdige val van Balkenende heeft de kiezer de kans om definitief verlost te raken van het CDA-beleid.

Die kans is groter dan ooit. Door de gijzeling op rechts met een grote PVV en de onwaarschijnlijkheid dat de PvdA zich nogmaals laat verleiden tot een huwelijk met het CDA, blijven er maar weinig coalities over. Ik schat de kans het grootst dat er een coalitie voor Mededogen en Duurzaamheid komt. En omdat zo’n coalitie er via de weg van een progressieve meerderheid of via de weg van Paars Plus net niet kan komen volgens de peilingen, kan de Partij voor de Dieren daar het beslissende gewicht in de schaal leggen. Juist omdat we niet in het traditionele links/rechts-denken passen, maar een overstijgend belang vertegenwoordigen dat steeds meer weerklank vindt.

In de peilingen staan we afwisselend op twee of drie zetels, en omdat we een partij zijn die het beter doet voor het echie dan in de peilingen heb ik er alle vertrouwen in dat we een sleutelfactor kunnen worden om de patstelling te doorbreken.

Het ligt niet voor de hand problemen op te lossen vanuit dezelfde instelling als waarmee ze veroorzaakt zijn, en om die reden hebben kiezers alle reden om een helder signaal af te geven dat het anders moet. Via de constructieve oppositie van de Partij voor de Dieren. Wij signaleren niet alleen problemen, we bieden ook oplossingen.

Met een planeetbreed partijprogramma dat zich niet beperkt tot de kortetermijnbelangen van de westerse mens en zijn geld.

Wie het klimaatprobleem ontkent, kan wachten op vluchtelingenstromen. Wie denkt dat de crisis opgelost kan worden met meer asfalt en beton, krijgt bredere files en meer leegstaande bedrijventerreinen. Wij gaan in de campagne laten zien dat wie aandacht heeft voor dieren, natuur en milieu, daarmee ook voor mensen een hoopvolle toekomst creëert. Daar verheug ik me op!”