Spring naar de content

Ontdekker van Jeanine Hennis-Plasschaert: ‘Vergeet me niet!’


Op nummer 4 van de VVD-lijst komen we een oude bekende tegen: Jeanine-Hennis Plasschaert. Haar ontdekker, HP/De Tijd-verslaggever Michiel Blijboom: “Ik ben zeer trots en hoop dat ze ons ontziet als er een onvermijdelijke mediastilte wordt afgekondigd. Jeanine, vergeet me niet!” 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Blijboom schreef in de HP/De Tijd van 22 mei 2009, in een reportage over de Libelle Zomerweek:

Elders op het immense terrein word ik een feesttent in gezogen waaruit volkse muziek schalt. Het duo Tony en Tiny Tolo (‘lekker fout!’) brengt er smartlappen ten gehore, maar de talrijke Europese symbolen in de tent verraden dat er méér op het programma staat dan pretentieloos amusement. Vreemd genoeg staat daar wel, in een flinterdun zomerjurkje en spannende laarzen, Amanda, de sexy stoeipoes uit het schandaalprogramma De Gouden Kooi. Al is het haar niet, zo blijkt als er tekst uit komt. De kanjer in kwestie heet Jeanine Hennis-Plasschaert en bij de komende Europese Verkiezingen is ze nummer 2 op lijst 3 van de VVD. Wat kun je je toch in mensen vergissen! Goedlachse Jeanine krijgt één minuut om haar politieke standpunten te verdedigen – daarna is het tijd voor een spelletje waarmee een kookboek is te winnen. Op het gebied van de gezondheidszorg belooft Jeanine níet ‘meer handen aan het bed’, maar ze staat wél pal voor ‘het aanpakken van grensoverschrijdende criminaliteit’. Het maakt me allemaal niet uit wat ze wil, mijn stem heeft ze toch al. In elk geval vandaag. Het oog wil immers ook wat. Haar zou zelfs een kuitbroek nog goed staan! Wel jammer van dat ‘Hennis’ trouwens.

Zes weken later stond twitteraar Jeanine Hennis-Plasschaert op de cover van HP/De Tijd, mét en zónder burka. In het begeleidende artikel zette ze zichzelf neer als voorvechter van vrouwenrechten.

Onderwerpen