Spring naar de content

Kleine importeurs, grootse wijnen

In Nederland wordt de wijnhandel gedomineerd door niet meer dan een handjevol grote importeurs. Deze beleveren de grootgrutters die ook het leeuwendeel van het wijnmarktaandeel in Nederland opeisen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

<embed width=”410″ height=”361″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=dfdc2b83477cd76dee98″ type=”application/x-shockwave-flash” />

Kleine invoerders beschikken eenvoudigweg niet over de koopkracht en de logistieke middelen om de onlesbare dorst van de supermarkt-wijninkopers te kunnen lessen. Maar aan passie is er bij hen daarentegen vaak weer geen gebrek. Een vijftigtal van deze veelal éénpitters bundelt op 11 en 12 april de krachten tijdens  ‘Kleine importeurs, grootse wijnen’. Tijdens dit evenement kan men in het Rotterdamse Groothandelsgebouw kennismaken met een bont gezelschap van gedreven liefhebbers bij wie de hobby volledig uit de hand gelopen is. Niet zelden zijn dat fanatici die zich volledig hebben gespecialiseerd in een land of zelfs in een streek. Ik kan niet wachten, want ik ontwaar op de exposantenlijst een aantal fundamentalistische wijnsplinter-groeperingen uit Spanje, Duitsland en Zuid-Afrika. Bovendien is het de hoogste tijd dat ik ook weer wat actuele proefnotities maak van wat de Turkse, Israëlische en Kroatische wijngaarden in petto hebben.

Kaarten bestellen kan via www.perswijn.nl

Onderwerpen