Ledigheid

import de kring 2 apr 2010 Cultuur

Jonge Socialist Tim van Lieshout en JOVD’er Ralf Willems spannen samen tegen D66, ‘een partij zonder ideeën’. De twee zijn een website gestart met de pakkende titel geenid66.nl.

Die werd bedacht in de kroeg, en vervolgens via sociale media op internet verspreid.

In de peilingen schommelt de links-liberale partij van Alexander Pechtold rond de zestien zetels. Als het aan de jongeren ligt, worden dat er veel minder: “We willen het publiek informeren over de ledigheid van de partij, met een leider die van niets zeggen met veel woorden een kunst heeft gemaakt, hierin gesteund door een toneelacteur en een befaamde genocide-ontkenner,” schrijven ze op de website.

Afgezien van de vraag of de heren bekend zijn met de betekenis van het woord ‘ledigheid’ (‘het vrij zijn van werkzaamheden’, aldus Van Dale), waarom hebben ze zo’n moeite met D66? Willems: “We begrijpen niet waarom die partij zo populair is. Ze drijven op oneliners van Pechtold. Het draait te zeer om personen en te weinig om de inhoud.” Helaas valt ook op de website van de twee nog maar bar weinig inhoud te bespeuren. Ontbreekt het de jongemannen zelf soms ook aan ideeën? De JOVD’er, hoopvol: “We hebben best wat mensen die willen bijdragen.” FV

Reageer op artikel:
Ledigheid
Sluiten