Toch maar niet

import haagse post 2 apr 2010 Politiek

Wouke van Scherrenburg (63), oud-journaliste van Den Haag Vandaag, zei begin november in het EO-radioprogramma Dit is de dag dat ze wel voor D66 de Tweede Kamer in wilde. Een paar weken later liet ze weten toch geen vertegenwoordigende functie bij die partij te ambiëren. Deze week werd de kandidatenlijst van D66 bekendgemaakt, met op de zestiende plaats Pia Dijkstra, voormalig NOS-presentator. En inderdaad, Van Scherrenburg staat niet op de lijst.

Leuk dat uw collega er wel op staat.

“Ik vraag me af of ze daar gelukkig van wordt. Je bent toch een BN’er, en dan zit je daar als Kamerlid met een onbekende portefeuille. Er zijn veel voorbeelden van journalisten die, toen ze de politiek in gingen, ongelukkig werden.”

Waarom wilde u toch niet de politiek in?

“Om een privéreden, en die ga ik je niet vertellen. Ik wil gewoon niet actief worden in de politiek. Laat mij maar lekker slapend lid blijven.”

U vindt het wel fijn om vanaf de zijlijn toe te kijken?

“Ja, ik ben nu lekker vrij en kan het politieke gekrakeel onafhankelijk volgen. Het is een goed besluit geweest.”

Wat doet u nu in het dagelijks leven?

“Naast twitteren doe ik nog heel veel, hoor. Ik ben bijvoorbeeld in te huren voor een dagvoorzitterschap. Ook schrijf ik columns en doe ik allerlei dingen voor de publieke zaak. Ik ben druk genoeg.”

Stemde u eigenlijk al D66 toen u Den Haag Vandaag presenteerde?

“Ik had wel sympathie voor D66. Het wisselde. Lid was ik niet, ik was een zwevende kiezer. Toen Alexander Pechtold de leiding nam, dacht ik: dit wordt het ge-woon.” FV

Reageer op artikel:
Toch maar niet
Sluiten