Spring naar de content

Wilders draait

We hadden het niet verwacht maar zélfs de zo onbuigzame Geert Wilders en zijn PVV kan draaien. Vandaag maakte de man met het Mozart-haar bekend dat een hoofddoekjesverbod tóch geen breekpunt is. Dat werd tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Want Geert Wilders is een politicus als alle anderen. Hij kijkt namelijk ook naar de peilingen en zo florissant gaat het niet met de PVV. Was de partij begin maart nog virtueel de grootste partij in het land met 27 zetels, inmiddels is dat teruggelopen tot 22 zetels als we Maurice de Hond mogen geloven.

Volgens Wilders berust het eerder door hem geiste hoofddoekjesverbod op een misverstand: “Ik wil heel graag dat dat beeld verdwijnt, want het is echt niet waar. We willen besturen, landelijk maar ook in Almere. Ik heb maar één breekpunt genoemd: de AOW.”

Tja, Wilders was eind februari [[popup file=”2010-04/kopvodden.jpg” description=”toch wat stelliger” align=”inline” ]] tijdens een toespraak in Almere. Aan de andere kant is dit waarschijnlijk voor het eerst dat Geert Wilders water bij de wijn doet. Wellicht dat de PVV langzamerhand volwassen aan het worden is?