Spring naar de content

Nederland krijgt eigen Tea Party

Een platform bieden aan de rechtse demonstrant. Dat wil het staatssceptische koppel Richard en Cindy Schneider, dat de Nederlandse Tea Party uit de grond gaat stampen. Reden? “Het gevaar van links.” De Schneiders willen de samenleving waarschuwen voor een linkse coalitie en voeren daarom een paar dagen voor de verkiezingen de druk op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het evenement dat de behoudende denker uit zijn knusse loft moet jagen, zal plaatsvinden op 5 juni, voor het Kamergebouw in Den Haag. Niet gespeend van enige symboliek, zullen de volksmennende lezingen en speeches starten om 5 voor 12. Wij belden even met het koppel dat verantwoordelijk is voor zowel het idee als de uitwerking ervan.

Richard Schneider: “Wij vinden het belangrijk dat de politiek een signaal krijgt dat het zo niet verder kan. De economie heeft drastische hervormingen nodig. De staatsschuld bedraagt nu ruim 60 procent van het BNP: dat is dramatisch. Met een linkse coalitie zullen de absurde subsidies blijven aanhouden en de lasten nog verhoogd worden.”
Cindy Schneider: “Wij willen geen Nederland waarin hardwerkende mensen gestraft worden. Dat is wat nu gebeurt: mensen met een gemiddeld inkomen moeten soms 52 procent afstaan aan de fiscus. Dat remt gewoon de werklust.”

Zijn jullie grote fans van Sarah Palin? Wie zou haar Nederlands equivalent kunnen zijn?
R. Schneider: “Wij zijn natuurlijk bewonderaars. Een echte Nederlandse Sarah Palin is er natuurlijk niet, zij is typisch Amerikaans, maar iemand die als echt uithangbord van onze beweging zou kunnen fungeren is Bart Jan Spruyt. Zijn visie delen we volledig.”

Wat is jullie gedroomde coalitie?
R. Schneider: “Ideaal zou zijn: CDA–VVD–SGP. De VVD zou nog heel wat moeten groeien zoals het er nu voorstaat, maar goed, je hebt het hier nu over dromen hè. Deze coalitie zou de maatregelen treffen die Nederland nodig heeft: bezuinigen!”

Geen PVV?
R. Schneider: “Nou neen. Dit is een partij die zowel in de integratiekwestie als op sociaal-economisch vlak de bal compleet mis slaat. Te rabiaat rechts op het ene vlak, te links op het andere.”

Meer informatie volgt zodra de gastsprekers vaststaan en het programmaschema voorhanden is.