Opzeggen, omdat het kan

import de kring 9 apr 2010 Cultuur

Ophef rond omroep PowNed van het roze shockblog GeenStijl. Nog geen programma op de buis – de dagelijkse twaalf minuten ongein beginnen pas in september – maar eind maart werd er wel 5,72 euro afgeschreven van de rekening van ongeveer zestigduizend leden.

Niet iedereen was gecharmeerd van deze actie. Een aantal sympathisanten ging verhaal halen bij PowNed-secretaris Jan Bennink.

Op Twitter maakte Bennink in een mum van tijd zijn ‘welgemeende excuses’ aan iedereen die geen ledenbrief had ontvangen per e-mail. In die op 15 maart verstuurde mail stond namelijk, ergens weggemoffeld in een van de laatste alinea’s, dat het bedrag in maart zou worden afgeschreven. “Nee, u krijgt hiervoor geen scheurkalender of omroepblad, maar wel programma’s die nu nog zo node worden gemist,” grapt PowNed-voorzitter Dominique Weesie in dat schrijven.

Volgens Bennink zijn er een ‘heleboel, of in ieder geval een aantal’ leden bij wie de brief in het spamfilter is beland. “Ik heb veel klaagmails gehad. Het is nooit mijn intentie geweest dat dit zou gebeuren. Het snijdt mij pijnlijk door de ziel.” Is het dan niet verstandiger om een ledenbrief per post te sturen in plaats van per e-mail? “Ja, misschien wel. Maar we zijn natuur- lijk verbonden aan GeenStijl; we regelen alles digitaal.” Klagende leden kunnen hun lidmaatschap per direct opzeggen, zo verzekert Bennink ons. “Als ze geen lid willen blijven, of als ze vinden dat het geld onterecht is afgeschreven, kunnen ze mij mailen. Wij storten het geld zo snel mogelijk terug.” Kleine service van De Kring, hier is het adres: secretariaat@powned.tv.

Reageer op artikel:
Opzeggen, omdat het kan
Sluiten