Ouwe hap

import de kring 9 apr 2010 Cultuur

Meneer De Jonge weet hoe het allemaal zit. Als een dominee predikt hij zijn waarheid, en heft zijn vingertje vooral tegen een jonge generatie die volgens hem niet doorheeft ‘dat het in het buitenland stukken erger is dan in Nederland’. Meneer De Jonge geeft trouwens grif toe zich op de autoweg te misdragen. Zoals veel mensen van zijn leeftijd (55+) denkt hij dat de weg speciaal voor hem is gemaakt.

Dat is natuurlijk allemaal pri-ma, ware het niet dat meneer De Jonge vast decorstuk is van praatprogramma Pauw & Witteman. Een nieuwe dubbel-cd, zijn verjaar-dag, een nieuwe moraliserende verkiezingsconference: meneer De Jonge is present. Dat is erg hinderlijk. Zeker omdat ook meneer R. de Vries en meneer Wester regelmatig aanschuiven, en eerstgenoemde is minstens zo vervelend als meneer De Jonge.

Waarom zijn zij daar? Ideeënar-moede ligt voor de hand. De spraakmakende gasten zijn op. In die andere goed bekeken talkshow, De Wereld Draait Door (DWDD), zijn dezelfde heren trouwens ook vaak te zien. En PvdA-salesmanager Felix Rottenberg is daar haast elke dág. De redactie van DWDD lijdt eveneens aan ideeënarmoede. Tragisch. Bekende talkshows, geen ideeën.

Mag ik beide redacties voorstellen de komende drie maanden geen babyboomers, PvdA-sympathisanten, Peter R. de Vries of andere ‘verschil-lige’ publieke-omroep-iconen uit te nodigen? Wellicht dat er dan ook nog mensen willen kijken die ná 1968 zijn geboren.

Reageer op artikel:
Ouwe hap
Sluiten