Pauw versus vrouw

import de kring 9 apr 2010 Cultuur

Het blijft moeilijk, talkshowhost Jeroen Pauw die vrouwelijke gasten ontvangt. Vorige week dinsdag zat Jeanine Hennis-Plasschaert bij hem aan tafel. De blonde VVD-Europarlementariër is het geheime wapen van de liberalen de komende campagne. Onlangs nog blokkeerde zij de SWIFT-overeenkomst over de uitwisseling van bankgegevens met de Verenigde Staten. Collega’s noemen haar The Iron Lady, voorwaar een politica om rekening mee te houden.

Het ging reeds mis bij de eerste vraag. Pauw vroeg of Hennis op haar uiterlijk was aangezocht om Kamerlid te worden. Dieptepunt was: “Hoe is het jonge meisje daar ooit toe gekomen?” Benieuwd of Pauw een dergelijke vraag ook aan een willekeurige mannelijke politicus zou stellen. Hennis bleef overigens stoïcijns onder Pauws dubieuze opmerkingen. “Wat jij wil,” zei ze na de zoveelste.

Tja, nieuw is het niet helemaal. Powerfeministe Heleen Mees constateerde al eens dat ‘P&W moeite hebben met het thema “vrouw”. Dat ze ervan uitgaan dat een vrouwelijke gast geen volledige professional is’.

Reageer op artikel:
Pauw versus vrouw
Sluiten