Spring naar de content

Volkskrant actiekrant?

Onlangs kopte de Volkskrant dat 63 procent van de kiezers vóór aanpak van de hypotheekrenteaftrek is. Dat zou blijken uit een enqute die TNS NIPO hield in opdracht van die krant.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs van De Telegraaf, mordicus tegen het aanpassen van de renteaftrek, moet zich een ongeluk zijn geschrokken toen hij het grote aantal voorstanders vernam. Dus ging zijn krant op onderzoek uit. En wat blijkt? Hoe lager de hypotheek, hoe minder eraan gemorreld mag, zeggen de respondenten. TNS NIPO-onderzoeker Tim van Beer reageert in De Telegraaf: "Ik ben niet helemaal blij dat de krant (de Volkskrant - FV) deze nuance onvermeld laat. Hierdoor verbleekt de waarheid over de renteaftrek steeds meer en dat komt de helderheid van de discussie niet ten goede."

Volkskrant-journalist en auteur van het artikel Peter de Waard reageert verontwaardigd: "Het staat er wél in, op pagina 9. Ik heb Van Beer al gemaild. Wat De Telegraaf schrijft, is niet correct. Op de voorpagina kun je zoiets nu eenmaal niet volledig uitleggen."