Spring naar de content

Berufsverbot voor PVV’er

Hoe kleinzielig wilt u het hebben? Vakantieweken organiseren voor kinderen, iets nobelerers valt er bijna niet te bedenken. Vrijwilligersorganisatie Humanitas denkt daar anders over. Het Almeerse PVV-raadslid René Eekhuis mag in zijn vrije tijd geen leuke dingen meer organiseren voor kinderen. De rechter moet er nu zelfs aan te pas komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Begin deze maand ging het mis. Bestuursleden in het district Noordwest van de vereniging Humanitas willen niet meer samenwerken met collega-bestuurslid René Eekhuis. Omdat hij lid is geworden van de gemeenteraad namens de PVV.

Gelukkig gaan er stemmen op binnen Humanitas die het volstrekt oneens zijn met deze beslissing. Joep Schrijvers, publicist en actief lid van het Humanistisch Verbond, noemt het ‘een foute zet’ van het regionale bestuur. “Beoordeel mensen om hun daden, niet om hun politieke opvattingen,” stelt hij. “Binnen de humanistische waarden is vrijheid van meningsuiting een groot goed. Al draag je tulpen op je hoed: het maakt toch niet uit, als je maar de hulp kunt bieden die mensen nodig hebben.”

Het conflict houdt overigens aan. Het hele bestuur minus Eekhuis, die recent weer verd verkozen voor een periode van vier jaar, is opgestapt. Het hoofdbestuur van Humanitas wil nu het hele district overnemen. Eekhuis sluit nu een gang naar de rechter niet uit. “Humanitas legt haar eigen statuten naast zich neer door het bestuur te ontbinden.”

Het land staat te spring om vrijwilligers maar PVV’ers mogen schijnbaar niet meedoen. Het is een schande.

Onderwerpen