Hero mag niets zeggen

import haagse post 16 apr 2010 Politiek

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor PVV-Kamerlid Hero Brinkman. Maandag werd bekend dat hij een lage plaats heeft gekregen op de PVV-lijst (plaats 13, o ironie), nu blijkt hij ook een spreekverbod te hebben gekregen. Brinkman mag geen columns meer schrijven voor dagblad Sp!ts.

De krant meldde dezelfde dag dat er een einde komt aan de dubbelcolumn van Brinkman en Harry van Bommel (SP). “De PVV’er prefereert de precieze reden om de pen neer te leggen niet bekend te maken,” aldus Sp!ts-hoofdredacteur Willem Schouten.

Maar die reden kunnen we wel raden. Brinkmans mede-columnist Harry van Bommel (SP) schreef vorige week al op Twitter: “Brinkman is door de fractie het zwijgen opgelegd.” Op de vraag of Brinkman een spreekverbod heeft, laat de immer beknopt reagerende PVV-voorlichter weten: “Nou nee hoor, niet dat ik weet.” Van Bommel weet dat het anders ligt. “Wat jullie ook al in jullie undercoververhaal schreven, klopt. Werkelijk alles gaat langs Geert Wilders.

Daarom duurde het soms heel lang voordat de column van Hero op de redactie van Sp!ts was.” Vindt Van Bommel het jammer dat hij nu óók geen column meer heeft? “Ja, natuurlijk. Het was een leuk project om te doen. Maar ik vind het erger voor Hero. De vrijheid van meningsuiting geldt blijkbaar niet voor PVV-Kamerleden”.

Reageer op artikel:
Hero mag niets zeggen
Sluiten