Spring naar de content

VARA start heksenjacht tegen PVV

Het zal u niet ontgaan zijn, de PVV bevindt zich in moeilijk vaarwater. En dat is hun eigen schuld, want ondanks Geert Wilders’ stringente aannamebeleid gaat er een boel mis: vermeend verboden wapenbezit, mensen die liegen over hun opleiding en nu blijkt Raymond de Roon in zijn jeugd lid te zijn geweest van een eng-rechts clubje. Maar het lijkt erop dat de VARA een ware heksenjacht is begonnen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Want kijk nou eens naar de voorpagina van het door VARA-leden gefinancierde internetvehikel Joop. En kijk dan vooral even naar de rechter kolom. Maar liefst [[popup file=”2010-04/joop.jpg” description=”vier artikelen” align=”inline” ]] over PVV’ers die in de problemen zijn gekomen. Het laatste artikel gaat over Raymond de Roon, die ondanks zijn smetteloze cv toch sinds kort in een kwade reuk staat.

Eindredacteur van Joop is Francisco van Jole. Van Jole ziet Joop als een tegengeluid van GeenStijl, het door de Telegraaf Media Groep gefinancierde opinieweblog. Hij ziet het weblog zo’n beetje als de bijl aan de stam der beschaving. En het ligt vooral aan hun werkwijze aldus Van Jole. Hij zei daarover in een interview in het door de SP gefinancierde tijdschrift Tribune namelijk het volgende: “Ik heb ze gezegd dat je dit soort methodes niet kunt hanteren, om stukken te plaatsen die op personen gericht zijn en intussen je als maker te verschuilen.”

De cursivering is van schrijver dezes, Bas Paternotte, redacteur van het door Audax gefinancierde weblog www.hpdetijd.nl. Wat klopt er niet aan deze uitspraak van Van Jole? Nou, [[popup file=”2010-04/joopjoop.jpg” description=”dit” align=”inline” ]]. Wij vragen ons, als immer met open vizier opererend weblog, af: waarom deze maskerade? Wat hebben Francisco van Jole, Maarten van den Heuvel, Samirah Ahli en Jeroen Mirck te verbergen? Want is anonieme artikelen schrijven over gekozen volksvertegenwoordigers eigenlijk niet ontzettend tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend?