Spring naar de content

Feit of fictie: het Christina-feuilleton (2)

Feiten? Fictie? Een mengvorm? Hoe dan ook, het verhaal dat ‘Harry Dexter’ in onze brievenbus op de deurmat deponeerde, las als een trein. Of het waar is? Lees alle afleveringen en oordeel zelf. Interventies van de RVD melden we u meteen!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

“Christina merkte al dat ze paranormaal begaafd was in haar vroege jeugd. Ze wist er niet altijd helemaal raad mee, stopte het soms weg en vond later met name weinig begrip van haar schuinmarcheerderige ex-man, de Cubaanse balling Jorge Guillermo. In de tijd dat het huwelijk met hem verslechterde, waren er ook poltergeistverschijnselen in villa Eikenhorst in Wassenaar waar Christina toen woonde met haar man en waar nu Willem-Alexander en Máxima wonen. Poltergeistverschijnselen zijn spontaan uit zichzelf bewegende voorwerpen of geluiden die uit het niets komen.

Het begon met het trillen van de Keulse potten die Christina op haar marmeren en goud vergulde Louis XV wandtafels had staan. Vrij direct daarna was het de mahonie houten eetttafel die een centimeter boven de grond ging zweven en de extensies van de tafel die gingen rammelen, tijdens een ‘intiem diner’ met Nederlandse vrienden. De tafel is op 19 november 1996 verkocht bij Sotheby’s in Amsterdam.

Voor Christina waren de poltergeistverschijnselen een bevestiging van ‘boven’ dat ze een punt moest zetten achter het huwelijk met Guillermo die door de rest van de Oranjes al was uitgespuwd. De ‘druppel’ kwam een dag na deze poltergeistverschijnselen toen het paar op een papagaaienshow was. “Jij kunt ook wel in zo’n kooitje. Dat past wel bij je”, zei man Jorge tegen zijn vrouw. Een uiterst gênant moment met veel omstanders binnen gehoorafstand. Zoals vaker in dat soort situaties zwijgt Christina. Maar ze weet wat haar te doen staat.

Na de bittere scheiding in 1996 besloot Christina haar eigen ontwikkeling en die van haar kinderen voorop te stellen. Haar grote passie, zingen, resulteerde in een paar cd’s en het prinses Christina Concours waar jong klassiek talent een kans krijgt. Maar minstens zo belangrijk vond ze haar intuïtieve en paranormale ontwikkeling, waar ze serieus mee aan de slag ging. Tot haar vreugde ontving ze veel begrip en stimulans vanuit de familie en haar kinderen: de politiek geëngageerde Bernardo (1977) die in 2008 geld stortte in het campagnefonds van Barack Obama (kunstenaar in Brooklyn, NY), Nicolás (1979), onderzoeker in Florida, en Juliana (1981), succesvol schilderes in Londen met al vele exposities op haar naam.

In Nederland en New York volgde Christina privé-cursussen intuïtieve en paranormale ontwikkeling, Ze kwam in contact met de paranormaal psycholoog Henry Marshall en zijn vrouw Rickie Moore. Onder anderen van dit echtpaar leerde ze mediteren, genezen door handoplegging en haar stem zo om te vormen dat ze kon genezen met ‘helende zang’.

Van Christina’s helend zingen is 1 nummer beperkt op cd verschenen. Marshall nam onder meer het album Mantras 4 Inner Peace op in 2001. In de eerste track zingt Christina ‘Om ChakShuhu’, een mantra in Sanskriet voor beter zicht en inzicht. Wie het nummer van bijna een kwartier te pakken krijgt, moet de eerste ruim 5 minuten geduld hebben, want pas dan komt Christina’s stem gedurende vier minuten boven de rest uit. De cd is alleen in kleine new age kring gedistribueerd.”

Morgen deel 3: handopleggingen.

Gisteren deel 1: Máxima-test.