Spring naar de content

Hervormen, die omroep!

Eén ding is duidelijk: de publieke omroep moet op de schop. Uit een [[popup file=”2010-04/uitslag_poll.png” description=”poll” align=”inline” ]] op hpdetijd.nl blijkt dat 78 procent van de lezers vindt dat het aantal publieke televisiezenders omlaag moet. Terugschroeven naar één zender, zegt 40 procent. Twee zenders is genoeg, meent 38 procent. 21 procent wil helemaal niets aan de huidige situatie veranderen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ook in Haagse kringen wordt steeds vaker geopperd om te snijden in de publieke omroep. PVV, TON en SGP vinden dat Hilversum het prima met één televisiezender af kan. Voorstanders van twee zenders zijn GroenLinks en VVD. Ook het CDA houdt die optie open, zo werd op het verkiezingscongres van afgelopen weekend besloten.

D66 wil wel fors – met honderd miljoen euro – bezuinigen op de publieke omroep, maar niet snoeien in het aantal televisiezenders. Ook de ChristenUnie, Partij voor de Dieren, SP en PvdA zijn tevreden met drie zenders.