Spring naar de content

Jack doet mee, de campagne is begonnen

Dat was even mooi gisterenavond. Jack de Vries was te gast bij het EO-programma Moraalridders. En wie Jack zegt, zegt campagne. En ja hoor: Job Cohen durft niet in een één-op-één debat met premier Balkenende. Op Twitter ontspon zich een enorme discussie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Want kijk nou eens wat De Vries twittert na de uitzending: "Jammer dat Cohen toch geen 1 op 1 debat wil, zo lees ik op ANP." En dat is waar Jack de Vries goed in is: spin. Hij bedenkt een nieuwsfeit en zorgt dat het ook nog eens in de beeldvorming waár wordt. En dat werd toch een partij ellende op Twitter.

Campaignwatcher Erik van Bruggen vond dat Knevel en Van den Brink zich voor het karretje van het CDA hadden laten spannen. Want Cohen gaat maar liefs vijfmaal in debat met Balkenende. En een één-op-één debat is zeker een aardige gedachte maar nog nooit vertoond in Nederland want daar zijn teveel kandidaten voor. Op dit moment maakt Mark Rutte net zoveel kans als Balkenende en Cohen om premier te worden. Want het is  helemaal niet zeker dat de verkiezingen tussen Balkenende en Cohen gaan. Want zo geweldig doet die laatste het nou ook weer niet.

Van Bruggen zette vervolgens vraagtekens bij de objectiviteit van het EO-duo wat weer leidde tot een sneer van Knevel. Maar er is iets veel belangrijkers aan de hand. Jack de Vries is sinds gisteren begonnen zich er tegenaan te bemoeien. En dat betekent dat de campagne nu écht is begonnen.

UPDATE - Cohen durft wél alleen in debat met Mark Rutte.

Onderwerpen