Spring naar de content

Feit of fictie: het Christina-feuilleton (6)

Daar zijn we weer! Deel 6 van het feuilleton over prinses Marijke Christina van die Harry Dexter-gast. Waar? Onwaar? Deels waar? Zeg het maar, want zij doet het niet. Ook niet via de kosmos.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

"Bij officiële bezoeken is de hofdame enigszins zichtbaar, maar altijd op de achtergrond. Ze is continu bezig met de presentatie. Ze let erop dat de prinses er altijd goed uitziet en dat er geen genante situaties kunnen ontstaan. Er is immers altijd media aanwezig. Mevrouw Gaarlandt hield als een tijgerin alles in de gaten. Ze nam haar taak als bufferfunctie ook uitermate serieus. Als iemand de prinses wilde benaderen tijdens een officiële gelegenheid, liep dat altijd via haar. Helaas kregen veel mensen een vriendelijk, maar beslist ‘nee’ te horen. Na het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima trad zij weer toe tot het algemene hofdamegezelschap van de koningin. De klus was uitstekend geklaard en Máxima was een echte Nederlandse prinses geworden. Beatrix en Christina konden tevreden zijn.

De Oranjes hebben leergeld betaald door in een andere huwelijkskeuze paranormale Christina niet tijdig te betrekken. Ach ja, Margarita was ook geen prinses dichtbij de troon. En Edwin De Roy van Zuydewijn leek in het prille begin een brave borst. Bij de eerste ontmoeting met Christina stond de trouwdatum al vrijwel vast. Christina waarschuwde niettemin Beatrix, Bernhard, Irene en.. Margarita. Christina had een duidelijk negatieve kosmische vibe gekregen toen zij Edwin voor het eerst ontmoette.

Het feit dat De Roy van Zuydewijn Christina verteld had dat ook hij spiritueel was en regelmatig met zijn in 1978 overleden vader babbelde, deed daar niets aan af. Edwin was trouble, wist de jongste zuster van Beatrix vanaf het moment dat zij hem een hand gaf.

Christina’s gelijk werd op de meest genante wijze bevestigd tijdens een feest ter ere van het huwelijk van prins Constantijn en Laurentien. In meer dan kennelijke staat had Edwin een vroege betekenis gegeven aan het woord swaffelen en plaste de fakkels uit die in het looppad naar het feestgedruis waren opgesteld. Christina, tegenover Beatrix gezeten, becommentarieerde het voorval met een nuffig ‘I rest my case’.

Extra pijnlijk was dat het geen intiem Oranje familiefeestje was, maar een besloten samenzijn met toppolitici en royalty uit binnen- en buitenland, waaronder Engeland. Er is door de aanwezigen veel gefantaseerd over de blik van koningin Elizabeth II van Engeland toen zij later in Londen over het voorval hoorde van haar kinderen. Voor straf mocht Edwin niet op de officiële trouwfoto met Constantijn en Laurentien. ‘Jij niet!’, heeft Beatrix hem volgens een ooggetuige toegesist..."

Eerder gepubliceerd:

Deel 1: Máxima-test.

Deel 2: Poltergeist-verschijnselen.

Deel 3: Helende gaven.

Deel 4: Zelfs Hillary?

Deel 5: Inburgeren.