Spring naar de content

Johnny de Mol

Johnny de Mol (Laren, 1979) is presentator, ondernemer en acteur. Onlangs verkocht hij het format van Down met Johnny aan een Duitse zender. Hij is nu bezig met zijn programma Waar is de Mol?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

Op en top. Privé verloopt alles lekker rustig, zonder veel gezeik of tegenslagen. Op werkgebied heb ik echt een topjaar achter de rug. Veel lof ontvangen, vooral voor mijn programma Down met Johnny en wat afleveringen van Waar is de Mol? Het leverde me een nominatie op voor de Zilveren Televizierster voor de televisieman van het jaar. Had ik nooit verwacht.

Lijkt u op uw moeder?

Qua lichaamshouding en mimiek lijk ik volgens sommigen meer op mijn vader. Ook ben ik net als hij recht door zee en sta ik stevig in mijn schoenen. Maar mijn hart heb ik duidelijk van mijn moeder. Wij zijn beiden sociaal en erg begaan met iedereen.

Wie zijn uw helden?

Eddy Vedder. Ik volg hem al sinds het eerste Pearl Jam-album. Hij blijft me elke keer verbazen, zoals onlangs met zijn soundtrack voor de film Into the Wild. Hij lijkt de laatste tijd zelfs goedgemutst. Een andere held is Sean Penn, een van de beste acteurs van zijn generatie.

Aan wie ergert u zich?

Aan Haagse politici die zich bemoeien met de vraag of een programma wel mag worden uitgezonden nog voordat het op tv is geweest. Zoals bij De Gouden Kooi destijds, dat vooraf als smakeloos werd bestempeld.

Wat is uw grootste angst?

Dat ik word aangereden door een tram. Ik let ook altijd heel goed op in het verkeer.

Wat zijn uw dagdromen?

Dat mijn eigen film er komt. Binnen een jaar zie ik dat wel gebeuren. Het schrijfproces is bijna klaar. Het oorspronkelijke idee is van Theo van Gogh, maar we hadden nooit bedacht wat de setting van de film moest zijn. Daar ben ik vorig jaar pas op gekomen. Ik dagdroom er ook over dat de film een Amerikaanse remake krijgt en dat ik daar zelf in mag spelen.


Bent u monogaam?

In mijn laatste relatie was ik dat wel.

Wanneer heeft u voor het laatst gehuild?

Toen ik laatst Notting Hill op tv zag. Ik was nogal moe.

Bidt u weleens?

Nee.

Hoe ontspant u zich?

Met vrienden in de kroeg. Vanaf acht uur aan de bar hangen in een café waar je nog mag roken en dan om half drie verbaasd zijn dat het alweer zo laat is geworden.

Waar schaamt u zich voor?

Soms schaam ik me tegenover buitenlandse vrienden voor de regeltjes in Amsterdam, die steeds lulliger worden. Bijvoorbeeld dat je niet mag staan op een terras als je een biertje in je hand hebt. Is toch gnant! Ik schaam me ook dat ik heb gehuild om Notting Hill.

Bent u aantrekkelijk?

Absoluut niet. Ik vind mezelf niet knap. Maar als iemand een avond met mij op stap gaat, zal die mij vast wel wat aantrekkelijker vinden. Zelf vind ik iemand met wie ik erg kan lachen meestal ook aantrekkelijker dan een of ander humorloos modelletje.

Lijkt u op uw vrienden?

Mijn beste vriend Tony en ik lijken als twee druppels water op elkaar. Niet qua uiterlijk, wel in onze opvattingen en principes, onze bewegingen, houding en manier van doen.

Als u iets aan uzelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik zou wel een sixpack operatief willen laten inbouwen, want van mezelf zal ik zoiets nooit meer krijgen. Dat heb ik opgegeven. Net als profvoetballer worden.

Van wie heeft u het meest geleerd?

Van Tony, en van mijn twee vaders, John en Søren. Ze hebben me geleerd op te komen waar je voor staat, met beide voeten op de grond te blijven, attent te zijn, op niemand neer te kijken en hard te werken. Vooral mijn vaders wezen me er altijd op dat ik verantwoordelijkheidsgevoel moest hebben: ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent.


Wie is uw grootste liefde?

Mijn zus.

Wanneer was u het gelukkigst?

De periode die ik nu doormaak.

Wat is uw grootste ondeugd?

Dat ik veel te weinig drink en niet vaak genoeg met mijn vrienden in de kroeg hang. Als ik meer tijd had, zou ik dat vaker doen.

Welke eigenschap waardeert u in een man?

Humor en oprechtheid. Net als in een vrouw.

Hoe moedig bent u?

Ik snap niet dat mensen gewoon kunnen doorlopen als ze zien dat iemand om niets in elkaar wordt geslagen. Hoe kun je dan met jezelf leven? Ik grijp in zo’n situatie altijd in, zonder na te denken en waarschijnlijk met gevaar voor eigen leven. Misschien is dat ook wel erg dom.

Wat is uw dierbaarste bezit?

Mijn iPod.

Wat is uw grootste prestatie?

Dat ik ondanks al mijn succes, mijn knappe uiterlijk en al het geld van mijn vader toch zo gewoon ben gebleven.

Wat is uw grootste mislukking?

Ik heb er een hoop gehad, maar de allergrootste moet vast nog komen, want er is er geen die er echt uit springt.

Welk leed heeft u anderen berokkend?

Ik heb vrouwen gebroken harten bezorgd.

Wie hoopt u nooit meer terug te zien?

Sylvester Stalone als Rocky.

Wat is de beste plek om te wonen?

Amsterdam.

Hoe is ongeluk te vermijden?

Door uit kleine hoekjes weg te blijven.

Wat is uw devies?

Let the good times roll.