Tirade

You don’t mess with Rupert Murdoch. Dat is althans de boodschap die de zoon van de Australisch-Amerikaanse mediamogol op de redactie van The Independent overbracht.

De Britse kwaliteitskrant had zich ‘bezondigd’ aan het publiceren van promotieboodschapjes waarin werd geopperd dat ‘niet Rupert Murdoch de verkiezingen bepaalde, maar de kiezer zelf’. Dit vanwege Murdochs banden met de Conservatieven uiteraard, en het feit dat zijn bladen (waaronder naast The Times de meest gelezen boulevardkrant, The Sun) allerminst moeite doen om die sympathie├źn te verbergen.

Die pseudo-indoctrinatie van The Independent viel echter niet in goede aarde bij James Murdoch (37). Deze angry young man, CEO van News Corporation, toonde zich solidair met zijn vader en stormde het redactiekantoor van de progressieve krant binnen, om vervolgens hoofdredacteur Simon Kelner de huid vol te schelden. De hoofdreden van de tirade: de ongeschreven regel dat men met geen woord dient te reppen over concurrerende eigenaars. En natuurlijk het feit dat het gewoon stoute sneren waren aan het adres van papa. LB

Meer leuke content? Like ons op Facebook

import de kring