Spring naar de content

De staat van Nederland (2)

306 bekende Nederlanders over ons land. Dat is het idee achter het eenmalige gratis tijdschrift Best Bites in de ‘Week van het Tijdschrift’. Er staan meer dan 600 meningen in over de staat van Nederland, zowel positieve als negatieve. “Als het goed gaat met je, willen ze direct je hoofd eraf hakken.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Positief
Schaatser Sven Kramer: “Thuis, het eten van mijn moeder.”

Actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen: “De vele weilanden, de nuchtere mensen en de lekkere stamppotten. Die geven me altijd een heerlijk ‘ik kom thuis’ gevoel als ik lang weg ben geweest.”

SP’er Agnes Kant: “De gemiddelde Nederlander heeft een auto voor de deur, een dak boven het hoofd en hoeft zich geen zorgen te maken over of er genoeg te eten is. We zijn vrij van oorlog, onderdrukking en dictatuur.”

Negatief
Schaatser Sven Kramer: “Als het goed gaat met je, willen ze direct je hoofd eraf hakken.”

Actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen: “Die eeuwige files elke dag. Echt verschrikkelijk.”

SP’er Agnes Kant: “De verdeling van welvaart. De bankiers, uit op snelle winsten, hebben ons de crisis gebracht. Ondertussen draait de bonussencarrousel gewoon door. En waarom wordt er als eerste gegrepen naar bezuinigingen op de zorg, de politie en het onderwijs?”

Eerder gepubliceerd:

Deel 1.

Onderwerpen