Spring naar de content

De staat van Nederland (3)

306 bekende Nederlanders over ons land. Dat is het idee achter het eenmalige gratis tijdschrift Best Bites in de ‘Week van het Tijdschrift’. Er staan meer dan 600 meningen in over de staat van Nederland, zowel positieve als negatieve. “Die tendens naar de middelmaat, het afgezaagde. Iedereen is een beetje links, kijkt naar dezelfde programma’s, heeft vergelijkbare politieke opvattingen. Erg saai allemaal, bah!”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Positief
Historicus Bart Jan Spruyt: “Het verleden, de taal – ‘tael ongelooflijck soet, princes van alle taelen – en het landschap hier en daar, wat er nog van over is. Zoals het Kromme Rijngebied.”

Presentator Filemon Wesselink: “Een groot stuk piepjonge Hollandse boerenkaas met goede mosterd. Bij voorkeur uit Lochem.”

Entertainer Gordon: “De smeltkroes die we met z’n allen zijn.”

Negatief
Historicus Bart Jan Spruyt: “Die tendens naar de middelmaat, het afgezaagde. Iedereen is een beetje links, kijkt naar dezelfde programma’s, heeft vergelijkbare politieke opvattingen. Erg saai allemaal, bah!”

Presentator Filemon Wesselink: “’s Avonds na tien uur is het totaal stil op straat. Dan zit iedereen met de gordijnen dicht in zijn eigen huisje.”

Entertainer Gordon: “Onze gevangenisstraffen zijn te laag. Er wordt onvoldoende naar de effecten gekeken als men terugkomt in de maatschappij. Isolatiestraffen voor moordenaars hebben volgens mij meer nut dan de ‘gezelligheid’ die wij in onze gevangenissen aanbieden.”

Eerder gepubliceerd:

Deel 1.

Deel 2.

Onderwerpen