Spring naar de content

Nijmeegse joden zitten niet te wachten op Dries van Agt

Dries van Agt spreekt vanavond bij de Dodenherdenking in Nijmegen. De joodse gemeenschap is daar niet al te blij mee. Rabbijn Evers: “Dries van Agt heeft zich niet laten kennen als een man met gevoel voor het leed van de Tweede Wereldoorlog.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het is dan ook opmerkelijk dat de zelfverklaard ‘ariër’ zich weer zo in de kijker weet te spelen. Het Nederlands-Israelitisch Kerkgenootschap is er in ieder geval niet al te blij mee getuige Rabbijn Evers: “Dries van Agt heeft zich niet laten kennen als een man met gevoel voor het leed van de Tweede Wereldoorlog. ‘Ik ben een ariër,’ zei Van Agt toen hij het middelpunt was van zijn voornemen de Drie van Breda vrij te laten. Er moest een publieke hoorzitting aan te pas komen waar eerste generatie oorlogsslachtoffers getuigden, om het tij te keren.”

“Het zijn opnieuw de zelfde Joodse oorlogsslachtoffers, inmiddels hoogbejaard, die mij als rabbijn vragen om van hun ergernis blijk te geven. Hun ergernis is onze verantwoordelijkheid. Daarom zwijg ik niet aan de vooravond van deze Dodenherdenking,” aldus Evers.

Maar goed, volgens Van Agt zal het ongetwijfeld wel weer een complot zijn.