Spring naar de content

Zuid-Afrikaanse freaks worden internationale rappers

Die Antwoord”, een compleet van de pot gerukt Zuid-Afrikaans hiphopensemble, heeft voor het gerenommeerde label Interscope getekend. Het platenlabel heeft rappers van wereldfaam, zoals 50 Cent en Snoop Dogg, op de loonlijst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De Zuid-Afrikanen vormen een wel heel uniek collectief. Doorgaans zijn ze met z’n drieëen (de heren Ninja, DJ Hi-Tek en dame Yo-Landi), al krijgen ze soms gedoogsteun, zo lijkt het, van een progeriapatiënt. Uit hun klederdracht blijkt een ongezonde dosis sympathie voor het white trash-ideaal.

Hun nummers worden doorgaans in leven gestampt door een als foute 90’s trance-vermomde hiphopbeat. De van neologismen doorspekte Afrikaner-rap van Ninja moet, Job Cohen-gewijs, de boel binden. Fraulein Yo-Landi zorgt met haar kringspiervernauwende meisjesstemmetje voor de melodie. Al blijkt zij op sommige nummers eveneens een begenadigd rapper. Die rolverdeling steekt zo nauw niet. Zolang het maar zef (hun definitie van cool) is.

De Interscope-deal werd door Ninja op Twitter bevestigd met de volgende woorden: “Guess what DRE DRE, SNOOP DOGG, 2PAC, EMINEM, 50CENT, MARILYN MANSON and DIE ANTWOORD have in common?”

U bent geïnteresseerd? Ga dan naar de site van deze olijke bende, waar alvast belachelijk veel beluisterbaar materiaal voorhanden is, of bekijk onderstaande filmpjes. YouTube is eveneens een waar Die Antwoord-paradijs.

“Liedje $o$”.

Clip van “Enter the Ninja”.

Onderwerpen