Spring naar de content

Mat is even terug in de spotlights

Tja, Pim Fortuyn is nu toch wel heel erg dood. Zo werd de Fortuyn-herdenking gisteren matig bezocht. Opmerkelijker is dat Mat Herben weer terug is in de spotlights. Hij windt zich op over de aan alle kanten rammelende BNN-documentaire die deze week werd uitgezonden. En gelijk heeft hij. Eén verhaal blijft echter onterecht onbesproken. Want waarom heeft Herben Fortuyn proberen te chanteren?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Maar eerst nog even die BNN-documentaire. Hierin wordt het oude verhaal weer verteld dat Pim Fortuyn zou zijn vermoord wegens de JSF. Een these die een spannend boek opleverde en een leuke film. Met een bijrol voor Mat Herben, de vliegtuigspotter die door het militair-industrieel complex bij Fortuyn geplant zou zijn om de JSF er doorheen te drukken.

Nou kent verslaggever dezes Herben een beetje en hij vindt hem een aardige man. Herben zat altijd al in zijn maag met het JSF-verwijt en heeft altijd zijn best gedaan dat te ontkrachten. En uiteindelijk lukte dat ook. Want Pim was gewoon voor: "Het wordt altijd de JSF." Grootste JSF-tegenstander was namelijk Frans Timmermans (PvdA). En, dat weet u, die leeft nog steeds.

Maar er is iets heel anders aan de hand met Mat Herben. Want waarom beschuldigde hij Pim Fortuyn van drugsgebruik? En dat is een veel pijnlijker kwestie voor de oud-LPF'er waar hij liever niet meer aan herinnerd wil worden. En die kwestie met BNN? We hopen dat Mat wint. Want die documentaire is een bloody shame.

Onderwerpen